Over ons

Maaike Kuipers

Mijn naam is Maaike Kuipers, coach met behulp van paarden en Access Bars Practitioner.

Voordat ik coach ben geworden heb ik gewerkt in de gezondheidszorg. Als bloedafname medewerker en als radiologisch laborant. Ik merkte dat ik steeds minder voldoening kreeg in mijn werk als radiologisch laborant en wou me persoonlijk ontwikkelen. Ik wou meer voor mensen betekenen en ik zocht meer diepgang in het begeleiden van mensen. Ik wist al gauw dat ik niet verder hoefde te zoeken naar een baan in de reguliere zorg maar dat ik een andere weg in mocht slaan. Mijn interesse in het welzijn van de mens blijft echter onverminderd groot. Ik geloof dat we de problemen bij de oorzaak aan mogen pakken, dit levert een blijvend effect op. 

Mijn interesse in behandelmethodes is al langere tijd gewekt. In 2020 heb ik de cursus gedaan tot Access Bars Practitioner. Ik vind dat dit een hele mooie methode is die aansluit bij de coaching met behulp van paarden. Met beide technieken ga je bezig om oude patronen, gevoelens, emoties en overtuigingen los te laten, die je niet meer nodig hebt. Access Bars kan je al een duwtje in de juiste richting geven alvorens je een coaching sessie ondergaat.

Waar ligt onze natuur, wat wil ons lichaam ons vertellen? Het luisteren naar mijn lichaam was ik zelf een hele poos kwijtgeraakt, maar doordat ik zelf door dit proces heen ben gegaan zie ik dat het me zoveel heeft gebracht en nog iedere dag meer brengt en dit gun ik jou ook!

Van jongs af aan ben ik “besmet” geraakt met het paardenvirus. De paarden staan vanaf mijn 8ste levensjaar centraal in mijn leven. Samen met mijn vader en zus hebben we verschillende paarden beleerd, paarden voor anderen gereden en mensen paardrijles gegeven. Dit was een ontzettende fijne en leerzame tijd, maar voor mij te vroeg om stappen in de richting te zetten welke ik nu heb gekozen.

Ik ben heel blij dat ik in het diepe ben gesprongen en deze nieuwe uitdaging als coach met behulp van paarden aan ben gegaan. Elke keer als ik mensen coach word ik helemaal blij, krijg ik nieuwe energie en heb ik een voldaan gevoel na een sessie. 

In 2014 haalde ik mijn ORUN Instructeur Paardensport diploma en in 2020 haalde ik de Medicine Horseway Instructeurs opleiding Level 1 in Nederland. In 2020 haalde ik het certificaat voor Access Consciousness Bars Practitioner.

Het coachen doe ik samen met onderstaande prachtige dame!

Donna

Donna is een Groninger paard en is een merrie. De betekenis van Donna is “Dame”.

Donna is een hele wijze merrie, waarbij je jezelf kan zijn. Ze voelt je heel goed aan en maakt de dingen die jij mag gaan aankijken gauw zichtbaar. Het is letterlijk een pareltje!

× Hoe kan ik je helpen?