Recensies

Recensies

Recensies van cliënten


Nuttige informatie

Onlangs heb ik 6 coaching sessies bij Maaike afgerond.

Graag wou Maaike voor haar opleiding een man/jongen door de sessies begeleiden en is zo bij mij terecht gekomen.Persoonlijk heb ik niet veel met paarden, maar heb toch besloten even uit mijn comfortzone te stappen om te kijken wat het me zou brengen.

Vooraf aan de sessie heb ik een kort intake formulier ingevuld. Hieruit werden een aantal onderwerpen centraal gesteld. Zoals leren meer naar je gevoel te luisteren, meer zelfvertrouwen en leiding nemen.

De sessies begonnen steeds met een stukje theorie en werd vervolgd met een stukje praktijk. Vaak haalde ik uit dit tweede deel de meeste informatie. Als laatste werd de sessie nog even samengevat en worden de belangrijkste dingen nog benoemd.

Nu een aantal maanden verder gebruik ik nog steeds een aantal dingen uit de sessies. Waar ik anders nooit bij stil zou staan valt me nu wel op.

Ondanks dat Maaike net in het vak zit, viel het me op dat ze al veel kennis heeft en je graag wilt helpen. Naast de sessies doet ze ook heel erg haar best, zodat ze je in de eerst volgende sessie het beste kan begeleiden.

Bauke, 2020

Coachen met behulp van paarden


Eye-opener

Voordat ik begon bij Maaike met de paardencoaching had ik niet echt een duidelijk idee hoe dit zou gaan met paarden. Ik heb vroeger pony gereden maar tegenwoordig heb ik eigenlijk helemaal niks meer met pony’s en paarden. Ik vind het leuk om ze op afstand te zien, maar ik heb niet de behoefte om er op te zitten o.i.d. Ik moet eerlijk zeggen dat het dan ook wel even binnenkwam toen ik daadwerkelijk dichtbij ze was en zag hoe groot ze eigenlijk in het echt waren. 

Toch voelde het goed en Maaike zorgde ervoor dat ik er alle vertrouwen in had. Ook voelde Maaike altijd erg goed aan of we iets wel of niet moesten gaan doen. Dit geeft ook aan dat Maaike flexibel is en echt ziet wat er op dat moment nodig is. Ze speelt goed in op wat er op dat moment bij mij speelt. Wat ik bij haar geleerd heb is dat ik echt beter heb leren voelen naar mijn eigen lichaam. 

Ik had hier ontzettend moeite mee omdat ik altijd in mijn hoofd zit. Ik kan daarom ook heel moeilijk keuzes maken. Maaike heeft me geleerd om te vertrouwen op dat wat er binnenkomt en dan even niet toe te geven aan wat mijn hoofd daar dan wel niet van vindt. 

Daarnaast waren sommige opdrachten ook wel confronterend. Dingen waarvan ik dacht dat ik die wel beheerste maar tijdens een opdracht werd ik toch even met de neus op de feiten gedrukt. Ik ging vaak weer naar huis met eye-openers maar ook met stof tot nadenken. 

Kortom: Maaike is een erg zorgzaam, empatisch, luisterende coach die veel passie heeft voor wat ze doet!

Petra, 2020

Coachen met behulp van paarden


Onbeschrijfelijk wat paarden teweeg brengen!

Onlangs heb ik 6 coaching sessies bij Maaike afgerond.

Ik heb de kans genomen om deze ervaring te ondergaan en ook om dichter bij mezelf te komen en meer keuzes en grenzen durven aan te geven en  krachtiger te worden en vooral niet meer te gaan verantwoorden en te bewijzen.

Ik liet de sessies over me heen komen, want wist niet wat het precies in hield. I.p.v alleen in de stoel te zitten en te praten. Iedereen heeft zijn angsten, onzekerheden, zwakheden en gemis. Als je je bewust wordt van waar het vandaan komt en ik moet zeggen nog nooit zo’n mooi proces ondergaan.

Vond het erg indrukwekkend en ingrijpend en heb er veel baat aan gehad en nu nog in het dagelijks leven. Het maakt je bewuster. In 2 uren komen veel emoties los en handelingen. Alles heeft een reden en alles werd tot in de puntjes behandeld en doorgenomen.

Zo ben ik dichterbij mezelf gekomen en laat ik me niet snel meer beïnvloeden of over me heen lopen door mensen.  Natuurlijk zijn er zwakke momenten, het is niet zo dat alles in één keer goed is, “kleine stapjes”, maar ben wel bewust in hoeverre ik situaties nog toelaat en accepteer en ook meer aan mezelf ben gaan denken en vooral wat ik wil en niet wat een ander wil en hoe ze me willen zien en hoe ik moet zijn. Mezelf durven te zijn en me niet meer te laten beperken door anderen.

Wat ik erg indrukwekkend vond was het grenzen stellen en het werken met de paarden.

Grenzen durven aan te geven en durven te laten zien dat het menens is, dat ik boos mag zijn en dat ik het niet altijd overal mee eens hoeft te zijn en ik heb geleerd in hoeverre iemand op me af mag stappen/komen. Wat was het pittig voor mij, want boos zijn of even laten merken dat ik het er niet mee eens ben vond ik verschrikkelijk en nu bevalt het me goed en krijg ik niet een naar gevoel, want het is de keus die ik nu durf te nemen. Ik accepteerde te snel om alles kalm te houden en daardoor lopen ze makkelijk over me heen en hield ik me stil en deed ik wat er gezegd werd. Maar dat is nu veranderd. Het was een proces van loslaten. Wat er met de paarden is gebeurd ben ik nog steeds ontzettend van onder de indruk, wat heeft dat mij veel gebracht. Ik was erg ontroerd en er kwamen mooie momenten en ik voelde vooral rust in mij. Dat een paard zoveel invloed heeft op een persoon is onvoorstelbaar.

Elkaar aanvoelen dat is ook een onderdeel van toelaten. Liefde ontvangen in meerdere opzichten, een arm om je heen, van die kleine dingen. Dit waren dingen die ik erg miste en dan komt een paard (Donna) op me af, normaal houd ik eerst alles op afstand, met mensen ook en mag niemand me zomaar aanraken, ook dat heeft een reden bij mij. Ze kwam op me af, bleef staan en keek me recht aan en gaf me een goed gevoel. Het was net of ze zei: het komt goed en wees niet bang en laat het over je heenkomen. Ze legde haar hoofd op mijn schouder en ze gaf mij een bijzonder gevoel wat flink wat heeft losgemaakt. We hielden elkaar een flinke poos vast en ik wilde dat gevoel nooit meer loslaten. Dat was een moment die ik nooit in mijn leven vergeet. Een paard die mijn angsten heeft kunnen wegnemen, onbeschrijfelijk!!!

Ik ben altijd wel een open mens en liefdevol en schaam me niet om hierover te durven te vertellen, dat heet kracht en moed en zelfvertrouwen en voor het eerst in mijn leven alles durven te vertellen tegen een persoon waar ik veel vertrouwen in kreeg en door de goede begeleiding van Maaike, prettige persoon, professioneel en rustgevend. Alles bij elkaar klopte het. Het was een totaal pakket en raad het iedereen aan. Spijt krijg je niet, alleen profijt. 

Tanja, 2020

Coachen met behulp van paarden


Recensie achterlaten?

Wil je graag een recensie achterlaten die op mijn website mag? Graag!
Vul het contactformulier in en ik plaats het op de website. Geef daarbij aan of je anoniem wilt blijven of dat je naam erbij mag.

× Hoe kan ik je helpen?